onsdag 15. april 2015

Annie Leibovitz - Todd Mclellan

Vi fikk i oppgave om å lage en presentasjon om to fotografer, den ene selv valgt og den andre valgt for oss.

Annie Leibovitz

Den fotografen vi ikke fikk velge selv. Men jeg synes fra før av at bildene hennes er svært uttrykksfulle og har en god kontrast i seg enten det er i farger eller i svart hvitt.

Annie Leibovitz fulle navn er Anna-Lou Leibovitz og hun er født i Waterbury, Connecticut i 1949. Hun gikk på San Francisco Art Institute hvor hun studerte maling.
Hun startet sin karriere som fotograf i 1970 da hun ble med i "Rolling Stone" og bare etter noen få år ble hun sjefs fotograf for dem og jobbet hos dem helt til 1983.

Annie Leibovitz er nå kjent som en av USA's mest kjente fotografer og er aller mest kjent for sine portrettbilder av kjendiser. 
Bildene hennes kan ofte kjennes igjen på at det er en nærhet mellom fotografen og modellen, noe som gjør at bildene får mer følelse enn ellers. Hennes bruk av sterke farger og posering er også viktig ettersom det gjør bildene hennes unike og mer interessante å se på.

Her er noen eksempel på bildene hennes. Todd Mclellan

Jeg valgt Todd Mclellan som den ander fotografen jeg skulle ha om. 

Todd Mclellan studerte grafisk design på Alberta Collage of Art and Design og han samlet på gamle objekter.
Han fikk ideen om å ta bilde av en gammel telefon som var i samlingen hans, men han fant ut at det ikke var så interessant å bare ta bilde av en gammel telefon i seg selv. Han beste seg for å demontere telefonen og ta bilde av alle de forskjellige delene sortert, og dermed fikk han et mer interessant bilde. Han har fortsatt med å demontere gamle objekter, men og å tenke litt på hva de gamle objektene er for oss, i tillegg får han et innblikk på hvor solide disse ting var før når han demonterer dem.
Han har og gitt ut en bok "Things come apart" som er forskjellige bilder av disse demonterte tingene, i tillegg til noen bilder der de har blitt sluppet fra en høyde etter de har blitt tatt fra hverandre.

Her er noen av hans bilder.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar