onsdag 20. mai 2015

Tresnitt

En stund tilbake fikk vi besøk av to studenter som vi fikk en oppgave av. Denne oppgaven gikk ut på å tegne et motiv for så å lage tresnitt av dette. Vi fikk tegne det meste, men vi fikk et stikkord vi skulle bruke som var Forbindelse.

Jeg har dessverre ingen bilder fra skisseprosessen, men skal forklare det så godt jeg kan.

Vi startet så klart med å skisse opp det vi ville jobbe med. Jeg lagde ca. 8 små skisser på 1 ark for så å finne ut hvilken av dem jeg ville bruke.
Jeg ente opp med å bruke rev og hare som mitt motiv, men den endret seg ganske drastisk fra hvordan skissen egentlig startet, noe som var litt overraskende.

Etter jeg hadde valgt en skisse tegnet jeg den igjen på et A3 ark i full størrelse, som jeg igjen scannet til data, gjorde det speilvendt og kopierte det ut for å tegne det over på en treplate ved hjelp av blåpapir.

Etter dette begynte jeg med å skjære vekk de områdene det ikke skulle være farge.


Da dette var gjord var det på tide å gå inn på tre-verkstedet å skjære ut alle delene.

Her var det viktig å ha på briller og av og til maske pga. alt støvet.


Etter at den var skjært ut ferdig skulle jeg egentlig begynne å trykke, men jeg var uheldigvis syk den uken vi startet med det så jeg fikk ikke like god til som de andre til å eksperimentere med fargene og måtte gjøre alle trykkene mine i løpet av 2 skole timer.

Jeg ble ganske fornøyd med resultatet selv om jeg føler at det kunne ha blitt mye bedre hvis jeg hadde fått lengre tid til å trykke, men med tanke på tiden jeg brukte er dette fortsatt noe jeg kan være stolt over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar